Η Αλεξάνδρα Πάλλη είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Αριστούχος του Γουτεμβέργιου Πανεπιστημίου του Mainz Γερμανίας και αριστούχος Διδάκτωρ της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών – ΕΚΠΑ.

Η διδακτορική διατριβή της έχει αντικείμενο την επικοινωνία σε οικογένειες που ένα παιδί ή ενήλικας παρουσιάζει ψυχοπαθολογία.

Έχει μετεκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις  σε ψυχοθεραπείες περισσότερων κατευθύνσεων, στην Ελλάδα, στην Γερμανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία και στην Αμερική. Εφαρμόζει την συστημική ψυχοθεραπεία, την γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας και την ψυχοεκπαίδευση.

Αναλαμβάνει εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες που αντιμετωπίζουν ψυχικές δυσκολίες ή δυσκολίες στις σχέσεις τους, επειδή βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές αλλαγές, αποφάσεις ή κρίσεις της ζωής τους.

Παράλληλα με την κλινική της εργασία, διοργανώνει σεμινάρια για την επικοινωνία σε εταιρείες αξιοποιώντας τις τεχνικές της ψυχοεκπαίδευσης.

Αναλαμβάνει συνεδρίες και στα Γερμανικά.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα ως ως κλινική ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα –Καισαριανής και παραμένει επιστημονική συνεργάτιδα της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής – Αιγινητείου Νοσοκομείου. 

Είναι μακροχρόνιος συνεργάτης του ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής») όπου συμμετείχε σε πολλά προγράμματα, όπως οι Μονάδες Υποστήριξης και Παρακολούθησης του πανελληνίου Προγράμματος Ψυχαργώς. Είναι από κοινού επιστημονικά υπεύθυνη και διδάσκουσα στα διετή μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχοεκπαίδευσης για ειδικούς ψυχικής υγείας. Είναι εκπαιδευμένη κλινική επόπτρια θεραπευτών που εφαρμόζουν την Ψυχοεκπαίδευση σε άτομα ή σε οικογένειες με χρόνιες παθήσεις.

Είναι διδάσκουσα στο University of Nicosia, Cyprus.

Συμμετέχει σε επιστημονικές μελέτες και έχει 13 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τα τελευταία χρόνια συντονίζει ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοεκπαίδευσης στο Μάνα-Μαζί για τη Ζωή  συνδράμοντας γυναίκες με καρκίνο του μαστού  να ανακτήσουν την ποιότητα ζωής τους καθώς και στο Aurora.org, συνδράμοντας και ασθενείς και συγγενείς με αιματολογικά νοσήματα.

Πραγματοποιεί πολλές ομιλίες σε κοινό, σε σχολεία, σε συλλόγους ασθενών ή οικογενειών και συμμετέχει συστηματικά σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια.

Ειναι μέλος σημαντικών επιστημονικών εταιρειών όπως η EFTA (European Family Therapy Association), η ΕΛΨΕ (Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία), η ΕΕΣΣΚΕΨΟ (Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένενειας) και εκλεγμενη Πρόεδρος ΔΣ του ελληνικού κλάδου της WAPR (World Association for Psychosocial Rehabilitation).

Ξεκουράζεται διαβάζοντας τα πάντα, περπατώντας χιλιόμετρα σε καινούργιες διαδρομές, βλέποντας την ανατολή του ήλιου από το παράθυρο του αεροπλάνου και αρθρογραφώντας στο ELLE, στο MADTV και σε αξιόλογα ηλεκτρονικά έντυπα.

www.alexpalli.gr

[email protected] 

istagram: alexpalli.psychologist

Fb: Alexandra Palli