Η Αλεξάνδρα Πάλλη είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Αριστούχος του Γουτεμβέργιου Πανεπιστημίου του Mainz Γερμανίας και αριστούχος Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών – ΕΚΠΑ.

Η διδακτορική διατριβή της έχει αντικείμενο την επικοινωνία σε οικογένειες που ένα παιδί ή ενήλικας παρουσιάζει ψυχοπαθολογία και την ψυχοεκπαίδευση.

Έχει μετεκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις  σε ψυχοθεραπείες περισσότερων κατευθύνσεων, στην Ελλάδα, στην Γερμανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία και στην Αμερική. Εφαρμόζει την συστημική ψυχοθεραπεία, την γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας και την ψυχοεκπαίδευση.

Αναλαμβάνει εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες που αντιμετωπίζουν ψυχικές δυσκολίες ή δυσκολίες στις σχέσεις τους, επειδή βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές αλλαγές, αποφάσεις ή κρίσεις της ζωής τους. Πραγματοποιεί συνεδρίες και εξ’αποστάσεως καθώς και στα Γερμανικά και Αγγλικά.

Παράλληλα με την κλινική της εργασία, διοργανώνει σεμινάρια για την επικοινωνία σε εταιρείες αξιοποιώντας τις τεχνικές της ψυχοεκπαίδευσης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα ως ως κλινική ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα–Καισαριανής και παραμένει επιστημονική συνεργάτιδα της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής-Αιγινητείου Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, για περισσότερα χρόνια δουλεψε διαγνωστικά και θεραπευτικά με παιδιά εως την στιγμή που κέρδισε το ενδιαφέρον της η Ψυχοεκπαίδευση και επικεντρώθηκε στους έφηβους και ενήλικες.

Είναι μακροχρόνιος & διαρκής συνεργάτης του ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής») όπου συμμετείχε σε πολλά προγράμματα, όπως οι Μονάδες Υποστήριξης και Παρακολούθησης του πανελληνίου Προγράμματος Ψυχαργώς. Είναι από κοινού επιστημονικά υπεύθυνη και διδάσκουσα στα διετή μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχοεκπαίδευσης για ειδικούς ψυχικής υγείας. Είναι εκπαιδευμένη (από τον καθ. Ian RH Falloon) κλινική επόπτρια θεραπευτών που εφαρμόζουν την Ψυχοεκπαίδευση σε άτομα ή σε οικογένειες με χρόνιες παθήσεις.

Τα τελευταία χρόνια συντονίζει ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοεκπαίδευσης στο Μάνα-Μαζί για τη Ζωή  συνδράμοντας γυναίκες με καρκίνο του μαστού να ανακτήσουν την ποιότητα ζωής τους καθώς και στο Aurora.org, συνδράμοντας και ασθενείς και συγγενείς με αιματολογικά νοσήματα.

Παράλληλα έχει την επιστημονική ευθύνη δράσεων Προαγωγής της Ισότητας και Καταπολέμησης της Έμφυλης Βίας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας) στην περιφέρεια Κυκλάδων.

Διετέλεσε διδάσκουσα στο University of Nicosia, Cyprus.

Συμμετέχει σε επιστημονικές μελέτες και έχει 13 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι μέλος σημαντικών επιστημονικών εταιρειών όπως η E.F.T.A. (European Family Therapy Association), η Ε.Λ.Ψ.Ε. (Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία), η Ε.Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.Ψ.Ο. (Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας). Είναι Πρόεδρος Δ.Σ. του ελληνικού κλάδου της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης W.A.P.R. (World Association for Psychosocial Rehabilitation), ενός αμιγώς επιστημονικού φορέα με στόχο την ενίσχυση της ανάρρωσης και της αποκατάστασης σε κάθε είδους χρόνιο ψυχικό πρόβλημα.

Πραγματοποιεί πολλές ομιλίες σε κοινό, σε σχολεία, σε συλλόγους ασθενών ή οικογενειών και συμμετέχει συστηματικά σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια.

Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και σε μικρότερο βαθμό ρωσικά και σανσκριτική.

Εμπνέεται και μαθαίνει από τις μοναδικές ιστορίες των ατόμων που της εμπιστεύονται τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους και έχει όραμα ένα πιο συμμετοχικό και συμπεριλιπτικό κόσμο με περισσότερη ψυχική υγεία. Ξεκουράζεται διαβάζοντας τα πάντα, περπατώντας χιλιόμετρα σε καινούργιες διαδρομές, βλέποντας την ανατολή του ήλιου από το παράθυρο ενός αεροπλάνου, δημιουργώντας με φίλους χώρο για φρέσκιες ιδέες και πειραματισμούς και αρθρογραφώντας γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Istagram: alexpalli.psychologist

Fb: alexpalli.psychologist

Linkedin: Alexandra Palli