Βιογραφικό

Η Αλεξάνδρα Πάλλη είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Αριστούχος του Γουτεμβέργιου Πανεπιστημίου του Mainz Γερμανίας και αριστούχος Διδάκτωρ της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών – ΕΚΠΑ.

Η διδακτορική διατριβή της έχει αντικείμενο την επικοινωνία σε οικογένειες που ένα παιδί ή ενήλικας παρουσιάζει ψυχοπαθολογία.

Έχει μετεκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις  σε ψυχοθεραπείες περισσότερων κατευθύνσεων, στην Ελλάδα, στην Γερμανία, στην Αγγλία στην Ιταλία και στην Αμερική. Εφαρμόζει την συστημική ψυχοθεραπεία, την συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας και την ψυχοεκπαίδευση.

Αναλαμβάνει ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες από όλο το φάσμα της Ψυχοπαθολογίας, εξαιτίας κάποιας χρόνιας νόσου ή επειδή βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές αλλαγές, αποφάσεις ή κρίσεις της ζωής του.

Παράλληλα με την κλινική της εργασία, διοργανώνει σεμινάρια για την επικοινωνία σε εταιρείες αξιοποιώντας τις τεχνικές της ψυχοεκπαίδευσης.

Αναλαμβάνει συνεδρίες και στα Γερμανικά.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα ως επιστημονικός συνεργάτης της Α Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής-Αιγινητείου Νοσοκομείου, ως κλινική ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα –Καισαριανής.

Είναι μακροχρόνιος συνεργάτης του ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής») και από κοινού επιστημονικά υπεύθυνη και διδάσκουσα στα διετή μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχοεκπαίδευσης για ειδικούς ψυχικής υγείας. Είναι κλινική επόπτρια θεραπευτών που εφαρμόζουν την Ψυχοεκπαίδευση σε άτομα ή σε οικογένειες με χρόνιες παθήσεις.

Συμμετέχει σε επιστημονικές μελέτες και έχει 13 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά ως υπεύθυνη ψυχολόγος στο Μάνα-Μαζί για τη Ζωή  συνδράμοντας γυναίκες με καρκίνο του μαστού να ανακτήσουν την ποιότητα ζωής τους.

Πραγματοποιεί πολλές ομιλίες σε κοινό, σε σχολεία, σε συλλόγους ασθενών ή οικογενειών και συμμετέχει συστηματικά σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια.

Ειναι μέλος σημαντικών επιστημονικών εταιρειών όπως η ΕΛΨΕ, η ΕΕΣΣΚΕΨΟ, και η EFTA καθώς και εκλεγμενη γραμματεας ΔΣ στον ελληνικό κλάδο της WAPR.

Ξεκουράζεται διαβάζοντας τα πάντα, περπατώντας χιλιόμετρα σε καινούργιες διαδρομές, βλέποντας την ανατολή του ήλιου από το παράθυρο του αεροπλάνου και αρθρογραφώντας στο ELLE, στο MADTV και σε ενδιαφέροντα ηλεκτρονικά έντυπα.

www.alexpalli.gr

[email protected] 

istagram: alexpalli.psychologist

Fb: Alexandra Palli